Puijonsarven uusitun laavun Avajaiset pidettiin 4.11.2015 klo 15 alkaen

Puijonsarven uusitun laavun avalaiset

 

Puijonsarven näköalapaikan uuden laavun avajaiset pidettiin 4.11.2015 klo 15.00 alkaen.

Näköalapaikka on ollut käytössä n. 10 vuotta ja siitä  on tullut yksi suosituimmista luontokohteista Puijolla Kuopiossa. Luontopolkujen, ulkoilureittien ja taukopaikkojen avulla Kuopion kaupunki pyrkii edistämään  luontoliikuntaa, jotta kuopiolaiset pysyisivät terveempinä ja virkeämpinä.

Näköalapaikasta saadun positiivisen palautteen johdosta kaupunki on rakennuttanut  näköalapaikalle uuden ”jytäkän kokoisen” laavun. Laavun rakennusaineet ovat peräisin  Puijolta kerätyistä tuulenkaadoista. Laavun mukurakuusesta valmistetun pöydän puu kasvoi n. 100 metrin etäisyydellä laavusta.

Lisäksi laavun palveluvarustusta on täydennetty paljon  toivotulla kompostikäymälällä sekä uudella liiterillä. Rakennustyöt ja suunnittelu on tilattu  ”Toivalan metsäkoululta hirsikurssilta” SAKKY ja rakennukset on tehty oppilastyönä.

Laavun avajaistilaisuudessa viralliset avaussanat lausui Puijon seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Jaana Marjanen. Lisäksi valmistellut puheenvuorot pidettiin Toivalan  hirsikurssin, Kuopion kaupungin ja Päivärannan asukasyhdistyksen edustajien toimesta.

Avajaisten  yhteydessä tarjottiin nokipannukahvit. Avajaisissa oli paljon henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella tekemisissä kuopiolaisen ulkoilun ja retkeilyn kanssa.

 

 

Kuopio, lupa innostua