Päiväranta palvelee liikkujaa

Päiväranta palvelee liikkujaa  monipuolisesti. Löytyy jokaiselle sopivia lajeja niin kesällä kuin talvellakin. Tiedämme, että kaikkien pitäisi liikkua enemmän, Päivärannassa siihen on mahdollisuus ihan kotiovelta. 

Koripallo

Puijonsarven koulun kentällä on kaksi koripallokenttää pelejä ja harjoittelua varten.

Kentät ovat lajin harrastajien ahkerassa käytössä ja pelin riemu kuuluu kauas.

jalkapallo

Jalkapallo

Jalkapallo on hyvin perinteinen kuopiolainen menestyslaji. Puijonsarven koulun kentälle on rakennettu koululaisia ja junioreita silmälläpitäen kenttien rypäs, joka mahdollistaa useamman pelin pyörittämisen yhtä aikaa.

Alue on aidattu korkealla verkkoaidalla, ettei palloja tarvitse jatkuvasti hakea.

Jääkiekko

Puijonsarven koulun kentällä on talvisin valaistu jääkiekkokaukalo, jossa tämän talvisen urheilulajin harjoittelu ja pelaaminen onnistuu säässä kuin säässä.

Frisbee

Päivärannan Frisbeegolfrata valmistui vuonna 2015. Se sijaitsee Puijonsarven koulun tuntumassa Puijon rinteen kyljessä.

Frisbeegolf on hyvän mielen peli. Hyvää liikuntaa tulee ihan huomaamatta. 

frisbeegolf
urheilusali

Puijonsarven koulun sali

Puijonsarven koulun sali on varattavissa oleva liikuntasali Kuopiossa. Tarkista täältä salin sijainti sekä mitkä lajit soveltuvat saliin parhaiten: 

https://liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/
liikuntasali/puijonsarven-koulun-sali/

Hiihtoladut

Päivärannasta pääsee helposti Puijon vaihtelevassa maastossa risteileville laduille. Latuja kulkee pääasiassa valaistuilla kuntoreiteillä kuin myös valaisemattomilla reiteillä.

Puijolla latuopasteet on osoitettu ruskeilla viitoituksilla

Lenkkipolut

Kesäisin lenkkeilyreitit risteillevät Puijolla samoja reittejä, kuin talviset hiihtoladut. Parhaimmillaan lenkkipolulta voit nähdä Kallaveden siintävän molemmilla puolin reittiä. 

Päivärannasta pääset reitille melkein mistä kohtaa tahansa Päivärannan puolelta. 

Maastopyöräreitit

Puijolla on merkitty maastopyöräilyreitistö, jonne on helppo päästä Puijonnokalta. Reitistö on rakennettu Kuopion Pyöräilyseura ry:n toimesta. Reitti on paikoin varsin haastava Puijon korkeusvaihtelusta johtuen.

Kuopion Pyöräilyseuran verkkosivuilla: https://www.kuopys.fi/maastopyoraily/ on lisätietoa Puijon maastopyöräreiteistä ja sivuilta voi tulostettavan kartan lisäksi ladata GPX-tiedostoja omalle mobiililaitteelle navigointia varten.

Majaniemen siirtolapuutarha

Siirtolapuutarha sijaitsee moottoritien läheisyydessä Päivärannan puolella. Puutarha on monen asian harrastajan vastine kesämökille ja puutarhalle. 

Siellä on mukava viettää aikaa ja hoitaa maata. 

Uimarannat

Päivärannassa on monta uimarantapaikkaa. Parhaiten varusteltu ja virallinen uimaranta on Pieni-Valkeisella, jossa on upea hiekkaranta länteen päin, pukukopit, penkkejä ja roskiksia.

Pohjoisen Kuopion uimarannat näet kartasta!

uimaranta pieni-valkeisella

Kalastajan unelma

Päiväranta on kalastajan unelmakohde. Kauniissa Kallavedessä elää  kaikenlaisia kaloja, jokainen saa niistä mojovan saaliin.

Päiväranta tarjoaa unohtumattoman elämyksen kaikille ulkoilmaelämästä  ja kalastuksesta nauttiville.

Makkaranpaistoa laavulla

Päivärannasta voit kävellä Puijonnokan laavulle milloin vain paistamaan makkaraa tai vaikka vaahtokarkkeja upeissa maisemissa.

Laavun läheisyyteen rinteeseen on rakennettu istuskelua varten lava, josta avautuvat vielä upeammat maisemat Kallavedelle länteen. Sieltä pääset katselemaan ilta-auringon laskua